Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کار سامانه ESM آن است که با جستجو در فضاي نبرد، هرگونه سيگنال مخابراتي، امواج ماهواره اي يا راداري دشمن را شناسايي کرده و اقداماتي مثل کشف و رهگيري، ضبط و آناليز و کشف منبع تشعشع را انجام دهد.
به گزارش سرويس دفاع و امنيت مشرق، ناوچه موشک انداز سپر به عنوان چهارمين ناوچه ايراني از کلاس پيکان يا پروژه سينا در ناوگان شمال تحويل نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران شد تا حفاظت از مرزها و منافع کشورمان در اين منطقه مهم، با آسودگي خاطر بيشتر و تجهيزات مدرن تر انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


منطقه درياي خزر به صورت معمول حاوي تهديدات نظامي براي کشور ما نيست اما به هر حال در اين منطقه کشورهاي ديگري نيز حضور دارند که اين حضور به شکل نظامي نيز وجود دارد پس در نتيجه بر اساس تدابير فرماندهي کل قوا تصميم بر اين گرفته شد که در درياي خزر نيز حضور نظامي مشخصي توسط ايران وجود داشته باشد. در عين وجود منابع مختلف اقتصادي و تجاري در اين دريا و لزوم حفاظت از آنها نياز به حضور يگان هاي رزمي در اين منطقه را بيش از پيش توجيح مي کند.

ناو سپر در درياي خزر - به رادار ثامن در محفظه گرد بالاي ناو دقت کنيد
پروژه سينا : حرکتي بومي بر اساس تجربه موفق سالهاي جنگ
پروژه سينا بر اساس تجربه بدست آمد از شناورهاي سبک موشک انداز در زمان جنگ تحميلي طراحي و ساخته شده است. در حقيقت بايد به اين نکته اشاره کرد که شناورهاي سبک موشک انداز در محيط هاي عمدتا کوچکي مثل خليج فارس و درياي خزر از قابليت هاي بهتري در مقايسه با به شناورهاي بزرگتر برخوردار هستند. قبل از پيروزي انقلاب اسلامي، تعدادي از شناورهاي موشک انداز کلاس La Combattante از فرانسه توسط ايران خريداري شد که البته با موشک هاي ضد کشتي هارپون ساخت آمريکا مسلح شده بودند. ناوچه پيکان از جمله شناورهاي اين کلاس بود که در جريان عمليات مرواريد در آذر ماه 59 موفق شد با کمک نيروي هوايي ارتش بخش عمده اي از نيروي دريايي عراق را به اعماق خليج فارس بفرستد.
حدود 15 فروند از اين شناورها از فرانسه تحويل گرفته شده که در سالهاي جنگ مورد استفاده زيادي در جريان ماموريت هاي مختلفي در خليج فارس و تنگه هرمز قرار گرفت. در سالهاي بعد روند ارتقاء اين ناوچه هاي موشک انداز نيز در جنوب کشور به انجام رسيد و بخشي از سامانه هاي الکترونيکي و تسليحاتي اين شناورها تعويض و به روزرساني شد.
ايران به دنبال شناوري جديد
اما صنايع دفاعي ايران صرفا به ارتقاء شناورهاي قديمي بسنده نکرده و به دنبال طراحي و ساخت نسل جديدي از شناورهاي سبک موشک انداز بر پايه طرح اوليه فرانسوي رفتند. در اين طرح شاهد نصب موشک هاي کروز ضد کشتي ، سامانه هاي راداري و اپتيکي به همراه توپ هاي 40 و 76 ميلي متري بر روي اين شناورها هستيم. در عين حال در برخي از اين مدل هاي از موشک هاي ضد هوايي نيز استفاده شده است. در حقيقت مي توان از اين شناورها در يک حالت ترکيبي استفاده کرد که برخي از آنها داراي موشک هاي ضد هوايي و برخي نيز داراي موشک هاي ضد شناور باشند. موشک ضد کشتي به کار رفته در اين شناور همچنان نامشخص است اما از روي ظاهر مي توان به سري موشک هاي ضد کشتي نور اشاره کرد.

ناو گرز در حال شليک موشک ضد هوايي
در شناورهاي جديدي که در ايران ساخته مي شود سيستم جديد اپتيکي روي پل فرماندهي ناو نصب شده که مي تواند در شرايطي که به هر دليل امکان استفاده از رادار نيست براي شليک توپ ناو از آن استفاده کرد. ارتقاء مهم ديگري که در ناو سپر براي اولين بار رخ داده است ، استفاده از رادار کنترل آتش ثامن است. اين رادار اولين بار بر روي ناو دماوند نصب شده است. راداري در باند ايکس که براي امر کنترل آتش موشک هاي به کار رفته در اين شناور مورد استفاده قرار مي گيرد. از جمله قابليت هاي اين رادار را مي توان قابليت ESM ، فشرده سازي پالس، استفاده از تکنيکهاي ضدجمينگ و مقابله با تسليحات ضدتشعشع، ارسال موج پيوسته و پالس داپلر، کد گذاري پالس، قابليت تغيير متناوب و نامنظم فرکانس و تغيير پولاريزاسيون بمنظور مقابله با اقدامات جنگ الکترونيک، تفکيک در برد 30 متر و دقت در برد 5.7 متر اشاره کرد .
درباره سامانه ESM بايد اين توضيح را داد که به زبان ساده کار سامانه هاي ESM اين است که با جستجو در فضاي نبرد، هرگونه سيگنال مخابراتي، امواج ماهواره اي يا راداري دشمن را شناسايي کرده و اقداماتي مثل کشف و رهگيري، ضبط و آناليز و کشف منبع تشعشع را انجام دهد و در صورتي که اين امواج به عنوان متخاصم شناسايي شده و قرار به نابودي آنها باشد، اطلاعات مورد نظر به سرعت در اختيار سامانه هاي سلاح قرار گرفته و به سمت منبع امواج، اجراي آتش مي شود.

ناو سپر در درياي خزر
آنچه که در مجموع در شناور سپر ديده مي شود تجميع قدرت آتش در يک پلتفرم کوچک به همراه استفاده از رادار کنترل آتش ايراني ثامن براي اولين بار در پروژه سينا است که در کنار ناو دماوند و ساير شناورهاي سبک موشک انداز و ديگر عناصر دفاعي ايران در اين منطقه حافظ منافع کشور در درياي خزر خواهند بود.
با الحاق «سپر» به عنوان جديد ترين ناو موشک انداز ايراني از کلاس سينا در خزر، تعداد شناورهاي رزمي نداجا در درياي شمال به 6 فروند مي‌رسد و "سپر" که جديدترين ناو موشک انداز ايراني از کلاس سينا و چهارمين ناو از اين کلاس در درياي شمال است، در مدت زمان 2 سال و نيم ساخته شده تا امکان صيانت از مرزهاي کشورمان در درياي صلح و دوستي بهتر و سريع تر انجام شود. با توجه به اينکه اين شناور از 4 پرتابگر موشک کروز از کلاس نور يا قادر (با برد 120 تا 250 کيلومتر)، بهره مي‌برد مي توان اين کلاس را از جمله دستاوردهايي دانست که هم امکان استفاده در آبهاي جنوب و هم شمال کشور را دارد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۰۱۳۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اذعان «آسپیدس» به هدف قرار گرفتن ناو ایتالیایی در خلیج عدن

هیئت اروپا در دریای سرخ (آسپیدس) از هدف قرار گرفتن یکی از ناوهای خود توسط پهپادهای یمنی در خلیج عدن خبر داد.

به گزارش ایسنا، هیئت اروپا در دریای سرخ (آسپیدس) در بیانیه‌ای اعلام کرد: ناو ویرجینیو فسان با تعدادی از پهپادهای نیروهای مسلح یمن درگیر شد. این پهپادها این ناو را هدف قرار دادند.

پیش از این رسانه‌های بین‌المللی به نقل از منابع اعلام کرده بودند که انفجاری در نزدیکی این ناو رخ داده و این ناو مستقیما هدف قرار گرفته است.

طبق گزارش المسیره، تحلیلگران معتقدند هدف قرار گرفتن این ناو احتمالا برای مجبور شدن رم به خارج کردن ناوهایش از دریای سرخ مثل بقیه کشورهای اروپایی کافی خواهد بود.

اخیرا هلند، فرانسه و آلمان کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

پیشتر نیز نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

حملات ارتش یمن علیه کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی در دریای سرخ که در راستای پشتیبانی از مقاومت فلسطین و مقابله با جنگ رژیم صهیونیستی در غزه انجام می‌شود به کابوس واقعی علیه نفوذ آمریکا و غرب در منطقه تبدیل شده است.

هنوز بیانیه رسمی از سوی ارتش یمن درباره تأیید یا تکذیب این خبر صادر نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اذعان «آسپیدس» به هدف قرار گرفتن ناو ایتالیایی در خلیج عدن
  • ببینید | روایت فرمانده سپاه از تماس دور از انتظار آمریکایی‌ها برای تعریف از شناور ایرانی!
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در عملیات میدانی
  • صدور هشدار نارنجی در دریای خزر
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • هشدار دریایی به فعالان دریای خزر
  • حزب الله هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است